BiH

Legitimisanje na međuentitetskoj liniji – “uobičajene dnevne aktivnosti” ili vježba Dodikove “granične policije”

Većina medija u BiH danas je objavila uznemirujuće fotografije s entitetske linije između Sarajeva i Istočnog Sarajeva na kojima su se vidjeli pripadnici MUP-a RS-a u maskirnim uniformama, s oružjem dugih cijevi i zamaskiranih lica kako legitimišu građane koji su prelazili entietsku liniju.

No image - Haber.ba

Ovi prizori pojavili su se u jeku Dodikove najave da je spreman proglasiti nezavisnost Republike Srpske te da je policija ovog entiteta u roku od 24 sata sposobna zauzeti sve granične prelaze prema Federaciji BiH.

Ovakvi prizori s punim su pravom zabrinuli građane širom Bosne i Hercegovine, a ključno pitanje koje se postavlja je u kojem svojstvu su zamaskirani policajci s drugim cijevima bili na etnitetskoj liniji.

Slobodna Bosna” je kontaktirala dežurnog operativca MUP-a RS koji je dao krajnje diplomatski odgovor:

“Upoznati smo sa dešavanjima naših snaga i riječ je u uobičajenim dnevnim aktivnostima koji se provode na međuentitetskoj granici”.

Ovakvi prizori na entitetskim granica kao i zaustavljanje građana koji namjeravaju preći entitetsku liniju postaju sve učestaliji, dok MUP RS za to vrijeme izbjegava dati odgovore koji je konkretan cilj ovakvih aktivnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh