BiH

Grad na vodi, ali… U Blagaju nema vode!

Stanovnici Blagaja od 26. januara nemaju pitke vode zbog kvara na pumpi. Iz Vodovoda su kazali da rade pripremne radnje na otklanjaju, ali i da ne znaju sa sigurnošću kada će biti otklonjen kvar i kada će stanovnici imati pitku vodu. Na službenoj stranici Vodovoda Mostar navedeno je kako se nadaju skorom rješenju ovog problema.

Blagaj - Haber.ba

Zbog iznenadnog kvara na pumpnoj stanici došlo je do obustave isporuke vodom. Potrošači u višim zonama neće imati vode do sanacije kvara. Nadamo se skorom rješenju i molimo građane za razumijevanje, navedeno je.

Ogorčeni stanovnici Blagaja kažu kako uredno plaćaju vodu, a kako je nema već tri dana.

Živim u Blagaju gdje već tri dana pola naselja nema vode. Možete li to zamisliti u 21. stoljeću? Objašnjenje je bilo u subotu da je crkla glavna pumpa na izvoru vrela Bune, te da je potrebno je odvesti na remont. Možete li zamisliti da nemaju zamjensku i koliko bi to trajalo? Ne znam da li su za vikend išta radili, jer je navodno teško prići dizalicom. Ni to nije problem nas koji uredno plaćamo vodu kao da je suho zlato, kazala je nezadovoljna građanka.

Podsjetimo, problem sa vodom pojavio je svojevremeno i u naseljima Podgorani, Prigrađani i Salakovac, ali je on nakon pritiska javnosti saniran.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh