BiH

Vlada HNK-a će preispitati ko je kriv za cirkus u Aleksinom Hanu!?

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona razmotrila je informaciju Ministarstva unutrašnjih poslova o hronologiji događaja i poduzetim operativnim mjerama i radnjama u vezi sa otežanim odvijanjem i potpunom blokadom saobraćaja na magistralnoj cesti M17 od Aleksin Hana do Jablanice koja se dogodila 22. i 23. januara 2019. 22. januara od 15:45 sati u smjeru Mostar – Sarajevo sva teretna i osobna vozila, koja nisu imala odgovarajuću zimsku opremu, bila su isključena iz saobraćaja (oko 500 vozila).

Aleksin-Han

Policijski službenici za sigurnost u kontinuitetu su obilazili dionicu Vrapčići-Aleksin Han, gdje je ustanovljeno da na cesti ima dosta ugaženog snijega koji otežava normalno odvijanje saobraćaja. Operativni dežurni PU Mostar, oko 15 sati, obavijestio je predstavnike Preduzeća za puteve Mostar da je stanje na dionici od Bijele do Aleksin Hana i Jablanice, zbog snježnih padavina i ugaženog snijega, neuvjetno, da se saobraćaj odvija otežano i da na teren treba uputiti vozilo za čišćenje i posipač soli, na što im je rečeno da je to vozilo blokirano u koloni u Jablanici.

MUP HNK će i ubuduće redovno pratiti stanje na cestama i zavisno od stanja na terenu i vremenskim uvjetima, pravovremeno reagovati kako bi osigurali bolje uvjete i poboljšali sigurnost na cestama. Vozači vozila koja ne budu opremljena za zimske uvjete na licu mjesta će biti kažnjeni i isključeni.

Poduzet će se i sve operativne radnje i mjere koje su u mjerodavnosti MUP-a na utvrđivanju odgovornosti i razloga koji su doveli do višesatnog zastoja kojom dnevno prođe i više od 7.000 vozila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh