BiH

Malo po malo: Niču nove zgrade institucija u Mostaru

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH gradit će novu poslovnu zgradu u Mostaru te je ta inicijativa prihvaćena na sjednici Vlade u četvrtak.

Staklena banka - Haber.ba

Vlada je prihvatila informaciju o namjeri izgradnje poslovne zgrade na parceli koja je katastarski i u zemljišnim knjigama upisana kao vlasništvo i posjed Vlade i dala saglasnost za njenu dodjelu kompaniji, uz odgovarajuću naknadu. Lokacija buduće zgrade nalazi se u centru grada, na križanju ulica dr. Ante Starčevića i Alekse Šantića, površine 1.430 kvadratnih metara.

Planom poslovanja JP Autoceste za 2018. predviđena je nabavka projekta, zemljišta-objekta za poslovnu zgradu u Mostaru. S tim u vezi,već su poduzeta istraživanja pogodnih lokacija i imovinsko-pravnog statusa i dobijanja potrebnih dozvola.

Zanimljivo je da bi uskoro u Mostaru trebala započeti i rekonstrukcija zgrade Staklene banke u kojoj bi trebale biti smještene federalne institucije u ovom gradu. Također, Vlada HNK-a već je kupila zgradu hotela Ero i u nju bi se trebala skrasiti možda već do kraja godine.

Prethodno je potrebno da se izvrši rekonstrukcija zgrade. Autoceste su danas podstanar u zgradi nekadašnjeg Općinskog suda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh