BiH

Vlada HNK će se nagoditi sa Gradom Mostarom

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona neće ukinuti poticaje mostarskoj Zračnoj luci niti će uzvraćati sličnim mjerama kada je u pitanju sudska odluka po kojoj kanton mora isplatiti Gradu pet miliona maraka zbog korištenja zgrade u kojoj je smještena.

Vlada HNK - Abrasmedia.info

Vlada je nedavno imenovala komisiju koja će pregovarati sa Gradom te pokušati pronaći rješenje otplate duga koji, kako je naglašeno, Vlada ne spori. U Vladi se nadaju kako će u razgovorima sa predstavnicima Grada pronaći rješenje koje će biti prihvatljivo i jednoj i drugoj strani.

– Uvjereni smo da će do tog kompromisa doći iz više razloga a možda je ključni to da je ova vlada pokazala da razumije potrebe Grada što je pokazala kroz finansirane i sufinansirane projekte, poručeno je iz Vlade.

Kada je u pitanju premještaj vladinih institucija u kupljeni hotel Ero, i tu sve ide po planu. U pripremi je procedura za izradu idejnih rješenja rekonstrukcije hotela. Podsjećamo, Vrhovni sud Federacije BiH donio je odluku kojom je djelomično usvojio reviziju tužitelja i preinačio drugostupanjsku presudu u sporu u kojem je Grad Mostar tužio Vladu HNK-a i tražio isplatu naknade za korištenje prostora u kojem je sjedište Vlade u središtu Mostara. Vrhovni sud FBiH je naredio da Grad Mostar Kantonu mora isplatiti ulaganja u prostor u kojem su smještene institucije u ukupnom iznosu od 341.221,79 maraka, za zakonskom zateznom kamatom počevši od 2. septembra 2013. do isplate, a u roku 30 dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh