BiH

Draško Stanivuković: Otkaz daju onima koji me “lajkuju”

“Nekoliko mojih poznanika i kolega, koji su mi nekad pružili ruku, dobili su otkaz u javnim institucijama. Jedan je moj kolega dobio otkaz u Sportskoj dvorani `Borik` samo što je `lajkao` jednu moju objavu”, kazao je za “N1” Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS).

Draško Stanivuković - Arhiv / N1info.com

“Evidentno da je u Republici Srpskoj, u Banjaluci, zabranjeno svako javno okupljanje, svaki javni protest. Zabranjena je sloboda govora, ne smijete reći šta mislite na rođendanima, slavama ili u sopstvenoj kući. I zato vas krivično gone zatvorom do osam godina.

Najavio sam ranije njihovu želju da mene i pojedine druge aktiviste stave u zatvor na godinu dana što znači nemogućnost kandidovanja na izborima ili obavljanja funkcija kao narodnog poslanika.

Jednostavno, ovo je politički montiran proces u kojem vam kadija i sudi i tuži. Kao što se kaže `može im se`. Mogu koliko hoće, ali duboko vjerujem da neće moći dokle hoće.

Ja sam slobodan čovjek, a vrijeme i istorija će posvjedočiti ko je i kako radio. Što vas više sude i proganjaju to ste slobodniji čovjek.

Moram vam otkriti i da je nekoliko mojih poznanika i kolega, koji su mi nekad pružili ruku, dobili otkaz u javnim institucijama. Jedan je moj kolega dobio otkaz u Sportskoj dvorani `Borik samo što je `lajkao` jednu moju objavu.

Svjestan sam da se neko mora žrtvovati više za kolektivnu slobodu. Da li je to Draško, Davor ili neko drugi vrijeme će to pokazati. Ako mene pitate, sto posto sam spreman na to”, rekao je Stanivuković za “N1“.

– Hoćete li se boriti pravnim putem i jeste li se posljednjih dana čuli sa Davorom Dragičevićem?

“Nisam u kontaktu sa Davorom od 31. decembra kada je on nestao. Naravno da ću se pravno boriti jer nemaju nijedan dokaz. Oni kažu da se planirao nasilni ulazak u zgradu RTRS-a. Ako se planirao zašto se to i nije desilo kada su vrata bila širom otvorena i mogao je ući ko je htio.

Potom su nas sumnjičili za plinske boce koje nisu nađene. Treće, optužili su nas da rušimo ustavni poredak Republike Srpske. Kako je to moguće mirnom šetnjom.

Oni žele da nas potpuno diskredituju i sotonizuju. U Banjaluci je 300 dana bio čas demokratije, a nemiri su počeli kada je policija 25. decembra počela da hapsi.

Imam dokaze da iz Gradske uprave idu pozivi prema ugostiteljskim objektima i taksistima da naprave lažne izvještaje kako bi se u njima prenaduvale štete koje su izazvane zbog otkazivanja noćenja”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh