BiH

Valentin Ćorić od danas na slobodi

Valentin Ćorić, bivši zapovjednik Vojne policije HVO -a takozvane Herceg-Bosne odlukom Vijeća Haškog suda od danas će biti na slobodi, potvrđeno je u advokatskom timu Valentina Ćorića.

Valentin Coric-Jabuka.tv

Ćorić bi već danas trebao već biti u Republici Hrvatskoj. Ćorić je na uvjetnu slobodu pušten nakon dvije trećine odslužene zatvorske kazne. Odluka o puštanju objavljena je jučer i na stranicama Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove koji je nasljednik Haškog tribunala.

Inače, u odluci o puštanju navedeno je kako su Ćoriću zabranjeni kontakti sa svjedocima, žrtvama i nastupi u medijima, ali ne i dolazak u BiH. Ćorić je zajedno sa petoricom ratnih zločinaca osuđen na ukupno 111 godina zatvora za udruženi zločinački poduvat. Presuda donesena 2013. potvrđena je u novembru 2017. Tog je dana, nezadovoljan ishodom, general Slobodan Praljak popio otrov u sudnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh