BiH

Ispovijest policajaca koji su spasili staricu: “Nismo imali dilemu da li skočiti u Savu”

Nismo imali dilemu da li skočiti u rijeku Savu kako bismo izvukli unesrećenu, poručuju gradiški policajci Miroslav Ristić, Bratislav Zagorac i Radiša Spasić, koji su iz hladne vode u nedjelju ujutru spasili sugrađanku (83).

Miroslav Ristić, Bratislav Zagorac i Radiša Spasić - Nezavisne.com

Najmlađi među njima, Spasić (22), koji je u Policijskoj upravi Gradiška zaposlen od 1. novembra 2018, prisjeća se da je s kolegama bio na terenu, kada ih je, oko četiri sata nakon ponoći, pozvao šef smjene i rekao im da odu na riječnu obalu iza Muzičke škole, gdje je u vodi primijećena starica.

Tamo smo vozilom stigli za nešto više od minut. Primijetili smo staricu u vodi, te ušli u rijeku, zgrabili je za ruke i noge, a zatim iznijeli na obalu. Nakon nekoliko trenutaka stigla je hitna pomoć“, priča Spasić u izjavi za “Nezavisne“.

U Gradišci je tada temperatura bila dva stepena ispod nule, a uprkos hladnoći, bez razmišljanja su uskočili u vodu.

Spasiti nekome život nije mala stvar“, kaže ovaj mladi policajac.

Njegov kolega Bratislav Zagorac (40), koji uniformu nosi od jula 1999. godine, prisjećajući se ove akcije spasavanja, kaže da je u pitanju jedan od sastavnih dijelova policijskog posla.

I da nisam bio na dužnosti, isto bih postupio, ne bih razmišljao o tome da li nekome pomoći. Veliko je zadovoljstvo spasiti nekome život. Nakon svega, čestitke nam stižu i od kolega i od sugrađana“, rekao je Zagorac.

Miroslav Ristić (27), koji u policiji radi od novembra 2017. godine, kaže da mu je zadovoljstvo što je pomogao sugrađanki.

To je naša dužnost, i kao policajaca i kao građana. Niko od nas nije razmišljao ni o čemu, već smo samo težili ka tome da spasimo život. Dobili smo brojne pohvale od građana“, priča Ristić.

Njih trojicu juče je pohvalio i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Kao policijski službenici iskazali ste ne samo brzinu, efikasnost i vještinu u obavljanju svojih dužnosti, već i veliku humanost i požrtvovanost u spasavanju ljudskih života, imajući u vidu sve okolnosti samog događaja i vremenske uslove. Vaš herojski čin je za svaku pohvalu i najbolje govori o svim aspektima policijske profesije“, poručio im je Lukač, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh