BiH

294. dan za redom: Građani zapalili svijeće za Davida

Mirno i u tišini građani Banja Luke su 294. dan za redom pružili podršku porodicama Dragičević i Radanović i još jednom naglasili da nema odustajanja dok se ne pronađu i uhapse ubice Davida Dragičevića. Oni su i večeras zapalili svijeće za pokoj duše njihovog sugrađanina.

pravda-za-davida-Banjaluka-bntv

Iako su okupljanja „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine zabranjena, to građane nije spriječilo da se nastave okupljati ispred Hrama Hrista Spasitelja, odakle svake večeri tačno u 18 časova šalju iste poruke.

”Ne smijemo dozvoliti da se ta iskra koja je pokrenuta ugasi. Vidjeli smo ovih dana da je i samo rješenje i način na koji su rastjerali građane nezakonit. Mi samo hoćemo da se ispoštuju naša građanska prava. Hoćemo da nam se odgovori na pitanje : KO JE UBIO DAVIDA? Hoćemo da prestane zataškavanje oko tog slučaja i hoćemo da RS bude istinska republika nas građana”.

”Nastavljamo ako Bog da i ubuduće. Od prvog dana sam bila ispred Boske. Nisam jedno vrijeme bila, jer sam bila bolesna, ali sad sam opet tu. I ja i moja djeca, moj muž. Svi smo tu. Svi. Nema odustajanja”.

”Ovo je stvarno i previše. A zna se zašto. Tragično. Nigdje kraja. Samo se dvije riječi traže, a deset mjeseci. Biće valjda. I vi ste nam tu da pomognete”.

”Ja vjerujem da su ovi ljudi puni dostojanstva, puni poštenja, povjerenja i da će izdržati do kraja. Biću sa njima do poslenjeg momenta, dok god oni budu bili ovdje ili na drugom mjestu”, poručili su građani.

Mirnom okupljanju ni večeras nisu prisustvovali Davor Dragičević i Suzana Radanović, prenosi bn tv.

”Evo tu smo već 294. dan. Mirno i dostojanstveno. Došli smo da zapalimo svijeće. Bili smo na molitvi u crkvi i nastavljamo. Majka Suzana nije tu. Davora nema. Nadamo se da je sa njim sve u redu. Za sada ne možemo ni potvrditi ni demantovati informacije, pa bih pozvao agenciju SRNA da, kad već tako ima precizne informacije da ih javno objavi. A ujedno bih pozvao i Davora da demantuje sve to. Pogotovo za one račune da su navodno dignute pare i ostalo. Da pokažemo mir i dostojanstvo i da su to sve samo smišljenje laži”, kazao je član grupe ”Pravda za Davida” Dragan Dabić.

Ni nakon skoro deset mjeseci od kada je beživotno tijelo Davida Dragičevića pronađeno na obali rijeke Crkvene u Banjaluci, nema detalja o njegovoj smrti. Institucije ćute, ali porodica, prijatelji i građani ne odustaju od svoje borbe. Poručuju da će tako biti i ubuduće i da ih interesuje samo pravda i puna istina o Davidovoj smrti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh