BiH

Tuzlaci žele da se djeca liječe iz budžeta, a političari plaćaju SMS porukama

Kako bi se djeca konačno počela liječiti u cijelosti iz budžeta danas je u Tuzli organizovano potpisivanje peticije pod nazivom “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati – uplati”.

potpisivanje peticije-Tuzla-Buka.com

Veliki broj građana Tuzle odazvao se ovoj akciji, a organizatori navode da će ista biti proslijeđena Gradskom vijeću Tuzle. Organizator je neformalna grupa roditelja koja pokreće inicijativu da se oboljela djeca liječe isključivo budžetskim sredstvima, a da političari budu plaćeni ukoliko u budžetu ostane dovoljno sredstava za plaćanje naknada za njihov angažman, piše “Tuzlanski.ba“,

“Veoma smo zadovoljni odzivom građana. On pokazuje koliko su nezadovoljni radom naših političara. U Zavodima zdravstvenog osiguranja imamo predviđena sredstva za liječenje djece, a koja se uglavnom odnose na sufinansiranje. Roditelji bolesne djece veoma često moraju obezbijediti veliki iznos sredstava, a kada se dijete razboli, umjesto da se brinu o njemu, oni moraju razmišljati koliko će novca prikupiti od humanitarnih akcija”, izjavila je Indira Bektić-Mujkić, jedna od inicijatorica akcije.

Bh. političari su među najplaćenijima u Evropi i redovno primaju plate, paušale, naknade, dnevnice dok za oboljele građane i djecu, nedostaje sredstava za liječenje, pa su prisiljeni sami nabavljati sredstva putem humanitranih kacija, sms poruka i donacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh