BiH

Anto poslao “zahvalnicu” Draganu Čoviću nakon proslave “dana RS”

Hvala ti što slaviš naše progone, hvala na svesrdnoj podršci i pomoći što smo opljačkani, protjerani, po logorima zatvarani, silovani, ubijani.

Dragan Čović - SlobodnaEvropa.org

Štovani akademiče Čoviću,

Hvala ti na današnjoj posjeti Banja Luci i učešću na proslavi Dana genocida “rs”-a.

Hvala ti što slaviš naše progone, hvala na svesrdnoj podršci i pomoći što smo opljačkani, protjerani, po logorima zatvarani, silovani, ubijani.

Hvala ti na dobroti da si dopustio da nas još 6 posto iz prijeagresorskog vremena živi u “rs”-u.

Hvala na dopuštenju da smo u “rs”-u građani trećeg reda.

Poruke zahvalnosti upućujemo i časnom HDZ-u koji je to svesrdno podržao i omogućio.”

Do groba zahvalni katolici Bosanske Krajine, Banja Luke, Prijedora, Briševa, Bosanske Posavine“, napisao je na svom Facebook profilu Anto Tomić, rođeni Prijedorčanin s trenutnom adresom u Hamburgu.

" Štovani akademiče ČovićuHvala ti na današnjoj posjeti Banja Luci i učešću na proslavi Dana genocida 'rs' – a.Hvala…

Gepostet von Anto Tomic am Mittwoch, 9. Januar 2019

Anto Tomić je prijeratni stanovnik Ljubije kod Prijedora, koji je preživio pakao prijedorskih logora.

“Ne pišem da bih dragim ljudima natjerao suze na oči, nisam mazohista da bih samog sebe mučio. Pišem da bih sebe olakšao i svoj bol i patnju, koja me već 20 godina pritišće i za dušu ujeda, s drugima podijelio. I pišem u ime onih kojih više nema i ne mogu svoju priču ispričati. Pišem i iz pijeteta prema ubijenim i nestalim, jer su zaslužili da ih se sjetimo. I pišem u nadi da se ovo nikad više neće ponoviti”, napisao je svojevremeno Anto u jednom svom obraćanju u medijima, prenosi “Fokus“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh