BiH

Bivša advokatica Davora Dragičevića priča o sumnjivim okolnostima i zataškavanju oko ubistva Davida Dragičevića

Zora Dobričanin je bila član advokatskog tima Davora Dragičevića i gostovala je kod Milomira Marića na TV Happy.

Ona se na početku osvrnula na raspuštanje adokatskog tima i otkazivanje ponomoći od strane Davora Dragičevića

“Malo je kompleksnija priča, ko je kome otkazao i šta je otkazao, to uopšte nije važno. Kolega Ifet Feraget je ostao kao punomoćnik Davoru Dragičeviću. Ja sam na rastanku Davoru Dragičeviću ponudila pomoć kada su u pitanju nadležnosti moje struke. Ne bih se mešala u politiku.

Negdje u julu ju je pozvao Duško Tomić koji je rekao da je ubijen mlad momak u Banjaluci , da mu treba pomoć od advokata iz regiona.Nisam pratila po medijima, niti sam znala kako se zove mladić. Onda me pozvao sa majkom Suzanom i ond ame Suzana zamolila i nisam moglad a odolim iako nisam znala o čemu se radi. Ona je samo rekla da je mrtav i da istraga sporo ide. Negde krajem avgusta smo se našli u Banjaluci i odmah nam j eorganizovan sastanak sa ministrom Draganom Lukačem. Imali smo sastanak sa tužiocem gdinom Lepirom, tu je bio i postupajući tužilac gdin Vrećo. Otišli smo i u skupštinu i razgovarali sa Anketnim odborom. Trebali smo razgovarati i sa obducentom Karanom, međutim ja nisam htela da tamo idem i nismo ni otišli, obzirom na to d ami s enije svidelo kako je on postupa u tom predmetu i rekla sam da neću da razgovaram sa čovekom protiv koga ćemo možda podneti krivičnu prijavu, što se kasnije i desilo. Tužilaštvo je podnelo, ne mi.” rekla je ona u emsiji Dobro jutro na programu Happy TV.

“Vrlo smo lepo primljeni kod Lepira i njemu mogu da se zahvalim na odličnoj saradnji sa advokatskim timom. U tom delu se naš klijent nije sa nama složio. On nije profesionalac u tom smislu i ne zna št aje domen, domet i šta je korektan odnos a mi znamo šta je korektan odnos. Tužilac Lepir je definitivno imao korektan odnos prema nama. Istina, mi smo tražili izuzeće postupajućeg tužioca Dalčibora Vreća iz prostog razloga što je on od samoga početka učestvovao u tom predmetu i što mi nismo bili zadovoljni postupanjem u tom predmetu od trenutka od kada se događaj desio pa dok se mi nismo pojavili” dodala je ona.

Nakon što su se oni pojavili i nakon što su otišli polovinom novembra, postignuti su značajni pomaci u toj istrazi i u to vrijeme su podnesene dve prijave protiv radnika MUP-a, kaže ona.

“Suočili smo se sa tim da nema donjeg veša pokojnog Davida Dragičevića. Dakle možete d azamislite d alica koja su bila dužna da sačuvaju dokazni materijal, oni su i priznali da su bacili gaće. Protiv njih je podnesena krivična prijava. Podnesena je krivična prijava protiv lic akoje je manipulisalo sa video dokazima. Podneta je krivična prijava protiv Željka Karana lekara sudske medicine. On je napisao da je pokojni David Dragičević bio pod dejstvom narkotika, što se kasnije ispostavilo kao netačno. Takođe nama je posebno bolo oči činjenica da je u fotografisanim predmetima nakon obudkcije na jednoj fotografiji bilo 10 maraka, a na drugo j ebilo bez tih 10 maraka”

Ona je kazala da se svim tim dokazima brljalo.

” Ono što mogu da vam kažem i sada i uvek da je istraga od samog početka isšla traljava. Ne slažem se i nisam sigurna i ne mogu da potvrdim tvrdnje Davora Dragičevića da je policija ubila njegovog sina , ali nešto što mogu da tvrdim i nešto što je nesporno i nešto sa čim smo se mi kao advokatski tim suočili i zaključak do kojeg smo došli jeste d aje policija definitivno traljavo sprovela istragu i da su pojedinci iz policije pikrivali dokaze o ovom predmetu” kazala je advokatica Zora Dobričanin, prenosi Buka


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh