BiH

“Predviđa” li Dodikov savjetnik likvidacije opozicionara u bh. entitetu RS-u?!

Srđan Perišić, savjetnik za politička pitanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izjavio je danas za “Srnu” da “stratezi obojenih revolucija” mogu preći na krajnje ekstremne oblike rušenja vlasti u Republici Srpskoj kao što su “likvidacije pojedinih prozapadnih političara i istaknutih javnih ličnosti”, a da bi za to bila optužena vlast RS-a.

Srđan Perišić - Faktor.ba

U svijetu jedino zapadne tajne službe, prije svega američke, izvode specijalne operacije u kojima se vrše likvidacije javnih ličnosti kako bi bila optužena targetirana vlast, ustvrdio je Perišić. Govoreći o protestima grupe Pravda za Davida, koje vidi kao “pokušaj rušenja vlasti” RS-a, Dodikov savjetnik tako je direktno optužio američku Vladu i njene službe za potencijalne “likvidacije javnih ličnosti” u RS-u koje su, po njemu, sasvim realna mogućnost, iako je “strategija obojene revolucije doživjela neuspjeh”.

“I dalje je ogroman pritisak na vlast Republike Srpske da odustane od dosadašnje politike, tako da revolucija može poprimiti drugačije forme. Postoji opasnost da ona može da dobije najekstremniju formu svog održanja upravo kroz likvidacije onih javnih ličnosti koje su i najviše davale podršku protestima. Zbog toga građani Republike Srpske moraju biti konačno ujedinjeni kako bi se takvim metodama oduprijeli”, zaključio je savjetnik Milorada Dodika, čovjek koji ima rijetku sposobnost predviđanja budućih događaja, to jest likvidacija, navodi “Faktor“.

Jedan od najbližih saradnika predsjednika SNSD-a i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH tako je, ležerno i analitički, najavio da je život opozicionih, ili kako ih on naziva “prozapadnih”, političara u RS-u koji su podržali grupu Pravda za Davida u realnoj opasnosti. Jer “javne ličnosti” koje su podržavale proteste u prije svega opozicionari u bh. entitetu RS.

Sudeći prema Perišićevim proročanskim riječima, trebali bi se ovih dana, kada šetaju ulicama Banje Luke, itekako pripaziti i svako malo za sobom osvrnuti predsjednik PDP-a Branislav Borenović i buntovni narodni zastupnik Draško Stanivuković koji je (slučajno ili ne?) nakon ispitivanja u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu pušten da se brani sa slobode.

U životnoj opasnosti je, sudeći prema upozorenjima Perišića, i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i to ne zato što je bio najozbiljniji protukandidat Željki Cvijanović na proteklim izborima, kako bi neki mogli pomisliti, već jer je, eto, nepromišljeno podržao grupu Pravda za Davida i govorio na njihovim skupovima.

Neće se dobro provesti ni PDP-ov bivši zastupnik NSRS Adam Šukalo kojeg bi zbog njegovog upornog prozivanja Dodikovog režima, za koji drsko tvrdi da vodi propagandni rat i laže o slučaju Dragičević, američke vladine ubice mogle naciljati dok bezbrižno pije kafu u kvartovskom kafiću, i onda za sve optužiti Dodika i njegove saradnike.

A s obzirom da naručene likvidacije ne poznaju granice, crno se piše, ako je vjerpvati predviđanjima Perišića, i poznatom srbijanskom glumcu Sergeju Trifunoviću, voditelju Zoranu Kesiću i pjevačici Jeleni Karleuši, koji su proteklih mjeseci također javno podržali Davora Dragičevića u njegovoj borbi za istinu o Davidovoj smrti. Potonju je izrevoltirani Milorad Dodik nazvao “šatorskom pjevaljkom” koja “laže i petlja” – a svako ko se zamjeri Dodiku, kako nas je naučio Perišić, dio je “strategije obojene revolucije” koja ruši vlast i vodi u anarhiju. Da li je, prema predviđanjima Dodikovog savjetnika, u opasnosti i novinar Slobodan Vasković?

Što se tiče Davora Dragičevića, koji je sve ovo bespotrebno zakuhao i na loš glas u svijetu doveo Republiku Srpsku, o njemu se već danima ionako ne zna ništa – ni gdje je, ni s kim je… Kud ćete bolje prilike za Trumpove majstore likvidacija da ga jednom zasvagda dokrajče, pa namjeste da izgleda kao samoubistvo? Ili još bolje, ako javnost ipak ne nasjedne na priču o nesretnom ocu koji je sebi oduzeo život, da sve prikažu kao djelo Dodika, Lukača i ostalih?

Zanimljivo je da je Perišić i na televiziji, gostujući u emisiji “Kopča” uputio, moglo bi se reći, prijetnje Drašku Stanivukoviću. Draško Stanivuković je na pitanje novinarke Nikoline Veljović da li će ostati dosljedan i nastaviti političku borbu i podršku porodici Dragičević, rekao da nakon svih prekršajnih i krivičnih prijava ima još više elana i motivacije da se bori i da neće odustati.

“Mene ne mogu zaustaviti osim ako ne budu spremni na mnoge stvari na koje jesu u pokušaju da me zaustave, poput Milana Vukelića, Davida i tako dalje”, rekao je Stanivuković.

Perišić je tada rekao rečenicu koja bi se mogla smatrati i prijetnjom:

“Stanivukoviću, najviše treba da se plašite vaših, jer poznato je da CIA ubija svoje igrače!”. Taj dio emisije možete vidjeti na 47:30 minuta.

Nakon Prišićeve izjave danas se moglo pročitati i kako je “Dodik još i dobar ko ga savjetuje”. Međutim, ovakve izjave daleko su ozbiljnije od površnih zaključaka i zbijanja šala.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh