BiH

“SNSD je izveo državni udar, jer je privatizovao javni servis, tužioce, MUP RS…”

Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) traži smjenu ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, te tvrde da je bezjednosna situacija u RS-u ozbiljno usložnjena proteklih devet mjeseci, neriješnim ubistvom banjalučkog mladića Davida Dragičevića – saopštio je potpredsjednik te stranke Igor Crnadak.

Igor Crnadak - Screenshot/YouTube

Kao razlog za ostavku rukovodstva MUPRS-a naveli su i konferenciju za novinare 26. marta, u policiji Banja Luka, na kojoj su, kako je naveo, izrečene neistine o Davidu Dragičeviću.

Na sjednici u Banjoj Luci odbacili su tvrdnje da su PDP ljudi organizatori protesta “Pravde za Davida” u Banjoj Luci, kojima su, kaže, njihovi članovi prisustvovali kao roditelji i građani.

Crnadak je odbacio kao “najobičnije izmišljotine” tvrdnje da su neki članovi PDP-a pripremali državni udar, a tvrdi da stoje iza organizatora protesta “Pravda za Davida”, protiv kojih je policija najavila prekršajne prijave zbog propusta, nakon skupa 30. decembra, a grad milionske tužbe zbog otkazivanja koncerata, prenosi “Fena”.

Tvrdi da je SNSD “izveo državni udar, jer je privatizovao javni servis, tužioce, MUPRS i sve se vodi iz jednog centra, vrha vladajuće stranke”.

Predsjedništvo PDP-a je osudilo, kako je rekao, prekromjernu upotrebu sile od nekih policajaca prema Davidovim roditeljima i građanima koji mjesecima zahtijevaju razriješenje ubistva Dragičevića.

“Svi incidenti su se dogodili nakon 25. decembra, kada je upotrebljena sila prema Davidovim roditeljima i građanima koji su mirno negodovali”, rekao je Crnadak i dodao kako osuđuju nastrtaj i “grubu upotrebu sile nad grđanima RS”.

“Tog 25. decembra i danima nakon toga došlo je do povreda Ustava, zakona o krivičnom postupku, policiji, prekršajima i drugim”, ustvrdio je on i kazao da je većina pripadnika MUP RS-a časna, a „samo pojedinci iz vrha MUP RS-a su kompromitovali njihov ugled“.

Traže da MUP RS-a i tužilaštvo konačno riješe slučaj Dragičević i time, kako kaže, donesu mir porodici i ukupno društvu.

Za gubitke hotelijera i svih drugih zbog otkazivanja novogodišnjih koncerata u Banjoj Luci optužuju vlast, a protiv su i povećanja cijene struje u RS-u.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh