BiH

Draško Stanivuković: “Montirani proces u toku”

Povodom hapšenja Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a u NSRS, sinoć u Banjoj Luci, oglasio se njegov tim saopštenjem za javnost.

Draško Stanivuković - Vijesti.ba

Saopštenje tima Draška Stanivukovića prenosimo u cijelosti:

Policija u civilu sinoć oko 18 sati, kada je krenuo da zapali svijeću u hramu Hrista Spasitelja, prišla je Drašku Stanivukoviću i lišila ga slobode, ne čekajući da završi vjerski obred paljenja svijeća.

Policija je pokušavala da spriječi medije da snimaju i fotografiraju hapšenje.

Vodi se montiran proces protiv Draška Stanivukovića, što znači da vlast na najperfidniji način koristi mlade ljude okupljene oko Draška i prisiljavaju ih na izjave pod strahom i pritiskom. Svim Draškovim saradnicima dolaze kućama i postavljaju pitanja: ‘Da li vas je Draško nagovorio?’ Postavljaju pitanja kojima insinuiraju odgovore.

Cilj je krivični progon i spriječavanje daljnjeg političkog djelovanja Draška Stanivukovića pod svaku cijenu.

– Poručujem im: ”Nećete me moći da krivično osudite jer nisam kriv i jer ne postoje dokazi! Nećete moći da zaustavite podršku ljudi koju imam. Izgubit ćete sada, ali i za dvije godine” – poručio je Stanivuković.

Državni udar, rušenje institucija, strani faktor, termini su koje vlast koristi da bi iskrivila istinu. Ti termini su javnosti postali smiješni, jer smo do sada imali revolucije svih boja, državne udare svake vrste, a vrijeme je pokazalo da su to sve samo izmišljotine. Vrijeme će to pokazati i ovaj put.

S Draškom je sinoć u PS Centar bio i njegov advokat.

Prema informacijama koje nam je Draško potvrdio u kratkom telefonskom razgovoru, po nalogu tužioca, bit će zadržan u pritvoru 24 sata, dok će danas u prisustvu advokata dati izjavu policiji.

Drašku je, također, hakovana i društvena mreža Facebook (privatni profil). Angažiran je tim stručnjaka da bi se zloupotreba spriječila. Za sada Draškov tim ima pristup Facebook stranici “Draško Stanivuković – Draško Stanivuković”, kao i Twitter nalogu.

– Oni ne mogu da shvate da što me više udaraju ja postajem sve jači. Mene jedino mogu da zaustave na način na koji su to uradili Vukeliću, Arbutini, Davidu, mom stricu i ostalima. Oduzimanjem onog najsvetijeg – zaključio je Stanivuković na kraju razgovora, saopštio je Draškov tim, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh