Vijesti

Uhapšeni teroristi koji su izvršili napad u Moskvi

Šef FSB-a je obavijestio predsjednika Rusije Vladimira Putina o pritvoru 11 osoba, uključujući sva 4 terorista koji su direktno uključeni u teroristički napad na Crocus.

Kremlj je saopćio da je u toku dalji rad na identifikaciji baze saučesnika u slučaju terorističkog napada u Crocusu. Prenijele su ovo Ria Novosti.Podsjetimo, ruski istražni odbor saopćio je u subotu da je više od 60 ljudi ubijeno u napadu u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u blizini Moskve, prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

Ranije je objavljeno da su napadači u bijegu, da su navodno bili u bijelom automobilu marke Renault,pišu VijestiOdgovorni za teroristički napad u Crocus City Hall neće ostati nekažnjeni, rekao je sekretar ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev.

„Naravno, oni koji su odgovorni za masovne smrti neće ostati nekažnjeni“, rekao je Patrušev ruskim novinskim agencijama.

“Počinjeni zločin je dodatna potvrda da terorizam predstavlja značajnu prijetnju sigurnosti, što zahtijeva maksimalno koordinirane napore svih građana, obavještajnih agencija, agencija za provođenje zakona i vlasti na svim nivoima kako bi se spriječile terorističke aktivnosti”, dodao je.

Prema posljednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je najmanje 60 osoba, ali su u odjelu naveli da bi taj broj mogao i dalje rasti. Ministar zdravlja Mihail Muraško rekao je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih je petoro djece, 60 odraslih i jedno dijete u teškom stanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh