Vijesti

Nestalo tijelo Alekseja Navaljnog?

Portparol Alekseja Navaljnog jutros je potvrdio da je lider ruske opozicije umro i rekao da je njegovo tijelo kod istražitelja

Tijelo Alekseja Navaljnog nestalo je iz mrtvačnice u kojoj je zvanično držano, saopštio je njegov tim. Njegova majka jutros je stigla u brutalnu kaznenu koloniju IK-3 Polarni vuk, prenose strani mediji.

Advokat Navaljnog, koji je danas sa majkom ruskog opozicionara stigao u grad Salehard, pozvao je broj mrtvačnice i rečeno mu je da “Aleksejevo tijelo nije u mrtvačnici”, prenosi Daily Mail.

Portparol Alekseja Navaljnog jutros je potvrdio da je lider ruske opozicije umro i rekao da je njegovo tijelo kod istražitelja. Kira Jarmiš je zahtijevala da se tijelo odmah preda njegovoj porodici.

U dokumentu koji je dat njegovoj majci, stoji da je Navaljni umro juče u 14.17 po lokalnom vremenu.

Majka Alekseja Navaljnog, Ljudmila Navalnaja, viđena je danas kako putuje u koloniju na severu Rusije, gdje se vjeruje da je njen sin preminuo. Kako navodi Daily, ruski opozicionar se samo srušio.

Šokantna smrt najžešćeg Putinovog kritičara izazvala je talas bdenja i protesta širom Rusije, što je navelo policiju da se obračuna sa silom i izvrši 15 hapšenja samo u Moskvi, prenosi Daily Mail.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh