Vijesti

Opet drama ispred sarajevskog suda: “odgođeno ročište u slučaju Džene Gadžun, jer se nisu pojavili doktorica i advokat”

Ročište u predmetu koji se vodi protiv ljekara Suada Rožajca, Jasmine Halimić-Alajbegović i Nine Jovanović zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun u Kantonalnom sudu u Sarajevo odgođeno je.

Amila Gadžun - Novi

Nastavak glavnog pretresa u ovom predmetu danas se nije mogao održati zbog odsustva trećeoptužene Jasmine Halimić-Alajbegović i njenog advokata Đorđa Jugovića.

Kako je obrazložila sutkinja Indira Jahić, Jugović je 23. januara zatražio odgodu ovog ročišta zbog, kako je naveo u zahtjevu, boravka u insotranstvu radi regulisanja boravišnog statusa kćerke. Njegova branjenica nije željela zamjenu. Međutim, jučer je dostavljeno i obrazloženje njenog današenjeg odsustva.Halimić-Alajbegović danas je bila odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici. Stoga, Sud je, kako navodi Jahić, njeno opravdanje prihvatilo, dok Jugovićevo nije.

Također, Jahić je istakla da je i advokat Nine Jovanović, Damir Koldžo, zatražio odgodu narednog ročišta jer od 31. januara do 05. februara neće biti u Bosni i Hercegovini te da njegova branjenjica ne želi drugog advokata kao zamjenu.

Sutkinja ga je danas obavijestila da ne prihvata njegovo opravdanje te je istakla kako su advokati dužni osigurati zamjenu u slučaju odsustva pod prijetnjom novčanih kazni te obavezom snošenja troškova odgode pretresa.Naredno ročište zakazano je za sljedeći četvrtak, 01. februar, sa početkom u 10 sati.

Na narednom ročištu Tužilaštvo će kao svjedokinju ponovo ispitati Amilu Gadžun, majku preminule djevojčice, a pozvan je i Muris Gadžun, otac djevojčice.

Amila Gadžun je nakon otkazanog ročišta istakla kako joj nije jednostavno dolaziti svakog puta, ali da neće gubiti nadu.

“U našoj državi je svašta moguće, ali mi ćemo se nadati da će biti pravde”, kazala je ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh