Vijesti

Snježna oluja “Gertruda” dovela do prvih žrtava u Njemačkoj: Izdato hitno upozorenje zbog ledene kiše, zatvorene škole

Njemačka meteorološka služba (DVD) danas je izdala upozorenje o teškim vremenskim prilikama, zbog snježne oluje “Gertruda” i ledene kiše koja je zahvatila nekoliko regiona te zemlje.

Meteorološka služba upozorava na djelimično ekstremni crni led za Bavarsku, Baden-Virtemberg, Rajnland-Falačka, Hesen, Tiringiju i Saksoniju.

Obilnim snežnim padavinama posebno će biti pogođena centralna Njemačka, a za dijelove Severne Rajne-Vestfalije, Rajne-Palatinata i Hesena, DVD je upozorio na opasnost da bi drveće moglo da se sruši pod težinom snijega.Na aerodromima u Minhenu i Frankfurtu očekuju se značajna ograničenja, prenosi “Bild”.

Nastava je danas otkazana u nekoliko škola u regionu Nirnberg, Donjoj Frankoniji i Gornjem Palatinatu.

Nevrijeme je odnijelo i žrtvu – u utorak uveče je stradao 86-godišnji čovjek nakon što ga je udario auto dok je po mraku čistio snijeg na trotoaru na saveznom putu 109, a žena koja je vozila zadobila je lakše povrede.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh