Vijesti

Preokret u Izraelu: Policija poslala “pojašnjenje” i dozvolila proteste ispred kuće Netanyahua

Izraelska policija objavila je “pojašnjenje” nakon izvještaja da neće dozvoliti da se večeras održe protesti ispred rezidencije premijera Benjamina Netanyahua u Cezareji zbog grešaka koje su dovele do napada Hamasa 7. oktobra.

“Izraelska policija smatra da je pravo na protest kamen temeljac demokratske zemlje”, navode oni u saopćenju, dodajući da se demonstracije moraju održati u skladu sa zakonom i svim uputstvima policije.

Prvobitno su iz policije kazali da će rastjerati demonstrante jer “ne dozvoljavaju demonstracije o političkim ili sigurnosnim pitanjima tokom rata”.

Dok je niz visokih izraelskih dužnosnika posljednjih sedmica rekao da preuzimaju odgovornost za ogromne neuspjehe koji su omogućili hiljadama Hamasovih militanata da pređu granicu Gaze Netanyahu je odbio da to uradi. Prema službenim podacima Izraela Hamas je ubio 1400 osoba, dominantno civila,piše Klix

Najbliže što je Netanyahu rekao je da će nakon rata “svi morati da daju odgovore”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh