Vijesti

Upitno održavanje sjednice Parlamenta FBIH o rebalansu budžeta?

Nakon što je počela je vanredna sjednica Predstavničkogdoma Parlamenta FBIH o rebalansu budžeta, uslijedila jeintervencija zastupnice SDA Jasmine Bišević-Tokić.

Naime, nakon što je zamjenica presjedavajuće Edina Gabela počela sa vođenjem sjednice, Bišević-Tokić je uputila poslovničku intervenciju.

– Gospođa Mirjana Marinković-Lepić, nakon što je podnijela ostavku, nije mogla nikoga ovlasiti da vodi sjednicu,jer su njena ovlaštenja prestala sa njenom ostavkom, kazala je Bišević-Tokić i dodala:

– Prema,onome što znamo gospođa Lepić još uvijek koristi kancleraiju, službeni automobil i ostalo, što nije predviđeno,pišu Vijesti

Nakon izlaganja zastupnice Biščević-Tokić, presjedavajuća Gabela je pozvala Zakonodavnu komisiju da se sastane i da svoje mišljenje o nastavku sejdnice.

Podsjetimo, Vlada FBIH je predložila da ovogodišnji ukupni iznos federalnog budžeta nakon rebalansa bude 6.937.563.355 KM, što je za 211,7 miliona KM ili 3,1 posto više u odnosu na sadašnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh