Vijesti

Viktorijanska zgrada bivše policijske stanice i muzeja novi dom bh. zajednice u UK

Bh. zajednica u Velikoj Britaniji saopćila je da su kupili zgradu koja će biti njihov novi dom.

Radi se o bivšoj policijskoj stanici gdje je također bio policijski muzej za regiju West Midlands. Zbog historijskog značaja, zgrada je pod zaštitom države. Objekat je sagrađen 1897 godine i ima preko 1000 kvadratnih metara prostora, vlastiti parking i vanjski prostor za igru.

Viktorijanski sjaj bivše policijske stanice i muzeja je gradska znamenitost više od 125 godina. Nalazi se u blizini centra Birminghama, na Stratford Road-u, jedna od najstarijih i najdužih ulica koja povezuje Birmingham, drugi po veličini grad u Velikoj Britaniji, i Shakespearov rodni grad Stratford Upon Avon.

Ovaj višemilionski projekat je zaista historijsko dostignuće za bh. zajednicu u Velikoj Britaniji i rezultat je timskog rada.

Sada je vrijeme za adaptaciju prostora i stvaranje novih uspomena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh