Vijesti

Stotine vozača u problemima: Benzinska pomiješala gorivo, auta se počela kvariti

Ljudska pogreška se također ne može isključiti

Kupci iste benzinske pumpe u Reichensachsenu imaju probleme s kvarovima na motorima od prošle sedmice. Kako navode mediji, očito su na benzinskoj postaji zamijenjeni spremnici goriva za dizel i benzin.

Zbog toga je sve više vozača posljednjih dana potražilo pomoć majstora kako bi popravili svoje automobile. S obzirom na to da je pokvaren veći broj vozila, očito je kako nije do vozača, nego do goriva, piše Fenix magazin.

– Na našu veliku žalost, nakon intenzivnog pregleda, moramo utvrditi kako je miješanje goriva na benzinskoj pumpi u Reichensachsenu uzrokovano greškom dobavljača – potvrdili su iz Honsel Mineralölvertriebs-GmbH i Kaiser Energie GmbH njemačkim medijima.

Razlog je zamjena grla za punjenje dizela ili super benzina.

Ljudska pogreška se također ne može isključiti.

Svi kupci koji su natočili Super E5 i dizel između ponedjeljka ujutro (28.08.) i srijede poslijepodne pogođeni su ovim problemom.

Kako javljaju mediji, još nije razjašnjeno tko će platiti nastalu štetu vozačima, prenosi Fenix magazin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh