Vijesti

Prijava Dodika protiv Šmita proslijeđena Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

Prijava koju je Okružnom javno tužilaštvu Banjaluka podnio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik protiv Kristijana Šmita proslijeđena je na nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, rečeno je za RTRS iz Okružnog tužilaštva.

“Navedena prijava proslijeđena je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo 16. avgusta”, dodali su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podnio je u julu krivične prijave protiv Šmita zato što se neovlašteno bavi poslovima visokog predstavnika i protiv direktora “Službenog lista BiH” Dragana Prusine, jer je omogućio objavljivanje odluka takozvanog visokog predstavnika.

“Protiv Šmita krivičnu prijavu sam podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci jer se već duže vrijeme neovlašteno bavi poslovima visokog predstavnika za šta nema odluku Savjeta bezbjednosti UN”, naveo je tada Dodik.

Naveo je da je protiv Prusine podnio krivičnu prijavu jer je kao direktor “Službenog lista BiH”, svjesno kršeći zakon, svojim uticajem, postupanjem i odlukama omogućio objavljivanje odluka takozvanog visokog predstavnika u “Službenom listu BiH” usljed čega je nastala teža povreda prava Republike Srpske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh