Vijesti

Mandić: Od ovog momenta počinje moja kampanja, ja se predati neću!

Nakon što je danas potvrđeno da se kreće u njegov opoziv, medijima se obatio Srđan Mandić, načelnik općine Centar Sarajevo (Naša stranka).

Poručio je kako kreće u kampanju, te najavio krivične prijave protiv dojučerašnjih kolega koji su, kako je rekao, u javni prostor iznijeli uvrede na njegov račun.

“Suludo je raditi ovo u trenutku kada se izbori dešavaju za godinu dana. Nije me strah referenduma, ali protiv ovakve odluke sam jer želim zaštititi budžet. Danas donesena odluka nije u interesu građana i to ćemo im dokazati”, poručio je na početku obraćanja.

Od ovog momenta, poručio je, počinje njegova kampanja za referendum, dodavši kako se neće predati.

“Sve optužbe odbacujem, a za neke će sigurno biti pokrenute i krivične prijave, odnosno tužbe za klevetu. Toliko uvreda koje sam čuo o tome kako pijan ili mahmuran dolazim na posao jednostavno ne stoje. To je samo pokazalo intelektualni i nivo kulture onih koji su spremni obračinavati se sa dojučerašnjim kolegom”, naveo je.

Dodao je da su njegove kolege iz Naroda i pravde nešto ranije nego će pokrenuti inicijatiovu za opozivom, jednoglasno usvojio izvještaj o radu načelnika za prethodnu godinu.

“Moraće objašnjavati zašto su ugrozili normalan život Opštine, a ja neću dozvoliti da ijedan projekat stane. Šta će se desiti kada dođe v.d. načelnika općine kojeg će oni postaviti onako kako su mene srušili – za taj dio ne mogu preuzeti odgovornost”, rekao je za kraj.

Pozvao je građane da općine Centar da 17. septembra izađu na referendum.

pixel


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh