Vijesti

Za ambasadora u Maleziji Bećirović nominirao Edina Jahića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je i formalno dovršio sve pripremne aktivnosti te pokrenuo proceduru u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja dok je bio na funkciji općinskog načelnika Ilidže.

U tom smislu Bećirović je u paketu predložio i razrješenje dosadašnjeg ambasadora u Maleziji Senaida Memića i imenovanje novog ambasadora u toj zemlji – kazao je Feni Alija Kožljak, šef Bećirovićevog kabineta.

Istovremeno, Bećirović je zatražio da se hitno zakaže vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se i zvanično donijela odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ambasadora.

Kožljak je u tom kontekstu precizirao kako je za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Bećirović nominirao dr. Edina Jahića.

Dodao je kako se radi o kompetentnoj osobi, doktoru nauka i čovjeku koji se školovao i diplomirao u glavnom gradu Malezije – Kuala Lumpuru, te vrsnom profesionalcu s velikom međunarodnim iskustvom koji je radio u Evropskoj komisiji, Evropskoj uniji, Ujedinjenim nacijama,pišu Vijesti

– S obzirom na to da očekujemo da će se vanredna sjednica Predsjedništva BiH zakazati vrlo brzo, vjerovatno, u narednih dva dana, očigledno da je član bh. Predsjedništva Denis Bećirović u rekordnom roku sve pripremio, donio odluku o razrješenju i nominirao novog ambasadora za Maleziju – kazao je Kožljak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh