Vijesti

Teško stanje u poplavljenim područjima u Krajini

Nakon povlačenja vode s kolovoza normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu Bihać – Srbljani, naveli su iz BIHAMK-a

Stanje u poplavljenim područjima u skoro svim opštinama i gradovima Unsko-sanskog kantona (USK), a naročito na području Bihaća, i u ponedjeljak je bilo izuzetno teško, javlja Anadolu Agency (AA).

Stanovništvo na području naselja Pokoj i Kostela pokušava se prilagoditi novonastaloj situaciji pa za prelazak vode koriste čamce.

Pripadnici Civilne zaštite su na terenu i pomažu stanovništvu kojem je voda ušla u kuće.

Na ovom području bio je i prekinut saobraćaj na magistralnom putu M-14, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), poslije podne je saopšteno da je nakon povlačenja vode s kolovoza normalizovano saobraćanje na magistralnom putu Bihać – Srbljani.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, još uvijek je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Kostajnica – Bosanski Novi (u mjestu Dobrljin).

Iz BIHAMK-a upozoravaju da su mogući nailasci na veće količine vode na kolovozu na dionicama u sjeverozapadnim krajevima, posebno na području: Bužima, Bosanske Otoke i Bosanske Dubice.

Poplave su uzrokovale obilne padavine tokom proteklog vikenda, a meteorološke prilike su se stabilizovale.

Nivo rijeke Une u Bihaću jutros je izmjeren na 163 centimetra i ima tendenciju stagnacije. Inače, to je čak za 63 centimetra ili više od polovine povećanog vodostaja kritične tačke koja za rijeku Unu iznosi 100 centimetara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh