Vijesti

NESTAŠICA GORIVA U FRANCUSKOJ: Uspaničeni vozači napravili KOLAPS na pumpama – formirane kilometarske kolone

Veliki problemi na pumpama širom Francuske.

Najmanje jedna od 10 benzinskih pumpi u Francuskoj pogođena je nestašicom goriva u sredu, zbog čega su formirani redovi, objavili su lokalni mediji.

Novine “Ouest-France” objavile su da su problemi u snadbevanju zbog štrajkova i kupovina zaliha uspaničenih vozača glavni razlozi za nestašicu.Oko 12 odsto pumpi ima poteškoće sa najmanje jednom vrstom goriva, a situacija varira u zavisnosti od regiona – rekao je portparol vlade Olivier Veran novinarima nakon sastanka Saveta ministara u sredu.

U regiji Hauts-de-France, nestašicama je pogođeno oko 30 odsto benzinskih pumpi.

Lider francuskog tržišta, kompanija “TotalEnergies” objasnila je nestašicu padom cena.

– Popust od 20 centi po litri dodat je Vladinom popustu od 30 centi po litri na svim ‘TotalEnergies’ pumpama. To je dovelo do velike navale – navodi kompanija.Situaciju na benzinskim pumpama značajno pogoršava štrajk za veće plate u šest od osam francuskih rafinerija koji je počeo 27. septembra.

Veran je odbacio termin “nestašica goriva”, navodeći da se radi o problemima u snadbevanju pojedinih pumpi navodeći da nema razloga za paniku,piše Srbijadanas

– Da bi se situacija što pre vratila u normalu na severu zemlje u četvrtak su puštene takozvane “strateške” zalihe za popunu benzinskih pumpi – objavile su vlasti regije Hauts-de-France.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh