Vijesti

Denis je povrijeđen u teškoj željezničkoj nesreći u Hrvatskoj: Bilo je strašno, kao da je udario tenk u voz

Čuo sam ljude napolju kako viču, jedna žena dozivala je sina, čuo sam vatrogasce da hodaju, rekao je Sablić

U teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila kod Novske, u Hrvatskoj, stradale su tri osobe, a još 12 ljudi je povrijeđeno. Do nesreće je došlo kada se putnički voz zabio u teretni koji je stajao na pruzi, vjerovatno zbog kvara.

Denis Sablić je čest putnik, a za vrijeme nesreće je bio odmah u vagonu do lokomotive.

– Padala je kiša, bio je mrak, a desetak minuta prije posljednje stanice voz Vinkovci – Novska naletio je na teretni – rekao je Sablić.

On ističe da mu je ovo drugi rođendan, jer je preživio. On će s napuklim rebrima uskoro kući. Ističe da ga je tužan i da ga srce boli jer su tri osobe stradale.

Rekao je da se svega sjeća kroz maglu.

– Dva-tri minuta sam oči sklopio, bio je strašan udarac, kao da je topovsko tano, da je tenk pogodio voz. Nestalo je svjetla, vagon se preokrenuo i onda sam puzao.

Čuo sam ljude napolju kako viču, jedna žena dozivala je sina, čuo sam vatrogasce da hodaju – prisjeća se Sablić za N1 Hrvatska.

Pomoć je njemu ali i ostalima uskoro stigla, a prevezeni su u tri bolnice. Većina povrijeđenih zadobila je lakše povrede, pa su nakon dijagnostike pušteni iz bolnice.

Uzrok nesreće još se utvrđuje, ali postoje indicije da je putnički voz prošao kroz crveno, potvrđuje glavni istražitelj za železničke nesreće.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh