Vijesti

Nedim Sladić: Britanci će vrlo teško izdržati ovu vrućinu bez klima uređaja

Čak i da se ne ostvari navedena cifra, zastrašujuće je, kaazo je Sladić

Nedim Sladić - Avaz

Bh. meteorolog Nedim Sladić na Faceboooku je objavio novu vremensku prognozu gdje je naveo da već danima prati evoluciju vreline nad zapadnom Evropom.

– Nikada nisam mislio da ću vidjeti na prognostičkim modelima 40 stepeni Celzijusa nad Velikom Britanijom. Ne samo na jednom izlazu ili modelu, već nekoliko dana zaredom i na više njih! Očito je da sam se debelo prevario.

Iako je pozadina jasna, i dalje mi je sve nepojmljivo. Čak i da se ne ostvari navedena cifra, zastrašujuće je, ali i impresivno u isto vrijeme da su modeli uopće i iscrtali ovakvo nešto – napisao je Sladić.

Dodaje da šta god bude, jedno je sigurno – vrlo teško će taj narod izdržati ovu vrućinu bez klima uređaja, uzmemo li u obzir stil gradnje koji je zamišljen da drži toplotu u kućama. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh