Vijesti

Usame Zukorlić ostaje na čelu SPP, izabrani i ostali rukovodioci

Aktuelni lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izabran je na kongresu te partije za predsjednika, funkciju koju obavlja od smrti oca i osnivača stranke Muamera Zukorlića. On je, zahvaljujući delegatima na izboru, rekao da je iza njih “najteži period u istoriji stranke” koju su morali da vode poslije smrti njenog utemeljivača.

Usame Zukorlić - tanjug

Ponovio je da su, „kada su se njihovi oponenti ponadali da će pasti“, ostvarili istorijski rezultat na parlamentarnim izborima, osvojivši 36.000 glasova, što je, kako je ocijenio, prestravilo i neke iz njihovih redova.

„Razvijaćemo dalje stranku, imaćemo kapitena u svakoj ulici, mijesne odbore, pododbore, povejereništva širom Srbije. Trebaju nam najbolji stručnjaci, mi tek dolazimo, preuzimaćemo funkcije, pravićemo reforme. Donosimo napredak tamo gde dođemo, a ukidamo lopovluk, nemoral i nepoštenje“, istakao je Zukorlić.

Za njegovog zamenika izabran je Jahja Fehratović, a potpredsjednike stranke Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Djerlek i Misala Pramenković.

„Želim da zahvalim narodnim poslanicima koji su nas do sada predstavljali, onima koji su ostali dosljedni i onima koji su izgubili snagu. U ovoj stranci nikad nije bilo bolje, svi koji nisu radili, izmakli su se, neka se odmore, vratiće se. Svi koji su doprineli rezultatu, u najkritičnijem periodu, napredovali su“, kazao je Zukorlić.

Naglasio je da će se učešćem u budućoj vladi Srbije SPP zalagati da tokom njenog mandata bude završen autoput kroz Pešter, gasovod i klinički centar u Novom Pazaru, započet projekat aerodroma u Sjenici i drugi infrastrukturni projekti, kao i da će raditi na vraćanju jedinstva islamskoj zajednici.

Dodao je da će, nakon preuzimanja vlasti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i Tutinu, kruna njihove pobede biti trijumf na lokalnim izborima u Novom Pazaru. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh