Vijesti

OHR: Novac za izbore nikada više neće biti upitan

z OHR-a su reagirali na tvrdnju kako će u budućnosti političke stranke i dalje moći igrati “budžetske igrice” sa finansiranjem izbora, uprkos odlukama visokog predstavnika 7. juna.

Odluke koje je visoki predstavnik donio 7. juna 2022. godine osiguravaju da ni za privremeno finansiranje državnog budžeta kao ni za finansiranje izbora više nije potrebna odluka Vijeća ministara BiH, nego i jedan i drugi proces teku automatski.

Dakle, finansiranje izbora, funkcioniranje državnih institucija i isplata plata državnim službenicima nikada više neće biti dovedeni u pitanje zbog neusvajanja državnog budžeta – pojasnili su iz OHR-a,pišu Vijesti

Podsjetimo, visoki predstavnik u našoj zemlji Kristijan Šmit (Christian Schmidt) 7. juna iskoristio je bonske ovlasti i donio odluku o finansiranju izbora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh