Vijesti

Migrantkinja ubijena na grčko-turskoj granici

Žrtva je pogođena metkom malog kalibra u leđa u visini grudi

Jedna migrantkinja pronađena je mrtva, ubijena iz vatrenog oružja, poslije razmjene vatre na grčko-turskoj granici, na području Evrosa na sjeverozapadu Grčke, saopćila je tamošnja policija.

Pokušali ući u Grčku
Žena je vjerovatno bila u grupi migranata koji su čamcem pokušali da pređu rijeku Evros, koja je prirodna granica Grčke i Turske, navela je grčka policija.

– Grupa od deset ljudi u petak uvečer je pokušala da uđe u Grčku sa turske strane. Grčka policija im je naredila da se zaustave, ali nisu poslušali. Tada se začula pucnjava sa turske strane. Grčki graničari su potom pucali u zrak – izjavio je neimenovi predstavnik regionalne policije.

Policija je potom pronašla četiri muškarca koji su doplivali do grčke strane sa ubijenom migranktinjom.

Metak malog kalibra
– Žrtva je pogođena metkom malog kalibra u leđa u visini grudi. Prema riječima doktora, metak je ispaljen sa kratke udaljenosti. Za sada ne znamo nacionalnost žrtve niti četvorice muškaraca – dodao je predstavnik policije.

Grčki mediji su prenijeli da metak koji je pogodio ženu ne odgovara oružju koji koriste grčki i turski graničari.

Poslije talasa migranata koji su stizali iz Turske preko rijeke Evros u martu 2020. godine, Grčka je pojačala svoja sredstva nadzora, kamerama i radarima, i podigla čeličnu ogradu pet metara visoku i dugačku oko 40 kilometara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh