Vijesti

Senator Tim Kaine: Putina treba tretirati jednako kao Miloševića

Zastupnici savezne države Virginije u američkom Kongresu traže da ruski predsjednik Vladimir Putin odgovara za postupke ruskih vojnika tokom invazije na Ukrajinu.

Tim Kaine - ncronline.org

Demokratski senator Tim Kaine vjeruje da postoji više no dovoljno dokaza da se Putin osudi za ratne zločine.

Rekao je da ovo nije samo ilegalna invazija, već i da je izgrađena na lažima.

Senator Tim Kaine je rekao da je Putin lažno saopćio svojim vojnicima da idu na vježbe u Bjelorusiju te da Rusija ne planira invaziju.

Dodao je da je Putin lagao svijetu, a još važnije, svojim vojnicima, zbog čega se mora smatrati odgovornim.

“To bi trebalo biti suđenje kao ono Slobodanu Miloševiću. Mislim da su dokazi o ratnim zločinima protiv civilnog stanovništva i boraca neoborivi, tako da je on ratni zločinac i treba mu se suditi kao takvom”, istakao je Kaine.

Senator je također rekao da je Međunarodni krivični sud već započeo istragu o ruskim ratnim zločinima te da je to nešto na što je sam pozvao odmah nakon početka invazije.

Tim Kaine završio je studij prava na Harvardu, član je Demokratske stranke i zastupnik je u američkom Kongresu od 2013. godine prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh