Vijesti

Chen je olimpijski šampion! Hanyu ostao bez medalje

Amerikanac Nathan Chen olimpijski je šampion u umjetničkom klizanju. Japanac Hanyu Yuzuru, koji je trijumfovao u Sochiju i Pyoengchangu, završio je takmičenje na četvrtom mjestu.

Nathan Chen - Reuters

Amerikanac, koji je oborio rekord sa 113.97 poena u kratkom programu, ponovo je zadivio sudije. Uz pjesmu Eltona Johna ‘Rocketman’ u slobodnom programu, osvojio je novih 218.63 boda, pa je slavio ukupnim rezultatom 332.60.

“Ne možete da zamislite kakav je osjećaj“, rekao je 22-godišnjak.

“Ovo mi izuzetno mnogo znači. Imam porodičnu vezu sa Pekingom. Nevjerovatno je što sam imao priliku da zlato osvojim baš ovdje“.

Chen, trostruki svjetski šampion, osvojio je prvo olimpijsko zlato. Ovo godine je u Pekingu već dobio timsko srebro, dok je prije četiri godine također sa timom uzeo bronzu. PRENOSI N1

Srebrom se okitio Japanac Yuma Kagiyama, sa ukupno 310.05 bodova. Bronzu je uzeo njegov sunarodnik Shoma Uno sa 293 bodova.

Šampion iz Sochija i Pyoengchanga, Yuzuru Hanyu ostao je bez medalje. Japanac je takmičenje završio na četvrtom mjestu. Bio je tek osmi poslije kratkog programa i znao je da mora da bude odličan u slobodnom. Ipak, nije uspio da skoči četvorostruki aksel u uvodnom elementu, a onda se okliznuo kada je želio da izvede četvorostruki salhov.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh