Vijesti

PADAT ĆE, ALI NE PREVIŠE: ZA VIKEND BI SE MOGLI IZNENADITI VREMENOM

Nakon sinoćnje bljuzgavice u nastavku ove sedmice bez nekih većih padavina i uz nešto više sunčanog vremena. Krajem sedmice toplije uz lokalno moguće do 15°C.

Snijeg u Sarajevu - Fena

Protekle noći mnoga mjesta Bosne dobila su par cm bljuzgavice, dok su nizine Hercegovine prošle bez snijega iako je lokalno bilo pojave susnježice. U višim, planinskim krajeva konkretniji snijeg i tu je palo lokalno 15-20 cm novog snijega. Najviše snijega je palo na istoku i jugoistoku zemlje. prneosi “Hayat“.

U nastavku današnjeg dana(utorak) uz pretežno oblačno vrijeme lokalno će u naletima biti slabije susnježice i snijega, većinom u Bosni. Krajem dana i navečer sa sjeverozapada postepeno smanjenje oblačnosti.

Srijeda nešto sunčanija, toplija tokom dana ali i ne posve stabilna. Tokom dana razvojem oblačnosti lokalno pljuskovi kiše, ledenih zrnaca, susnježice i snijega. U srijedu jutro hladno uz nešto jači mraz. Jutarnja temperatura većinom -10 do -2°C, dnevna 2 do 8, lokalno do 11°C.

U četvrtak bez padavina uz pretežno sunčano vrijeme i malo hladnije tokom dana nego u srijedu. U petak i za vikend više sunčanog vremena iako je moguće da u subotu bude povećane oblačnosti koja rijetko može donijeti malo padavina. Većinom ugodno toplo uz temperature lokalno do 15°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh