Vijesti

I muškarci žele da čuju komplimente – 5 načina kako da ih uputite na pravi način

Društvo se naviklo da ženama upućuje komplimente, ali šta je sa muškarcima? Pa i oni su od krvi i mesa, i njima je potrebno da čuju koju pohvalu na svoj račun.

Muškarac i žena - Vecernji.hr

Žene uživaju u komplimentima, ali oni nisu namjenjeni samo njima. Ako želite zdravu vezu sa svojim muškarcem, naučnici ističu da je važno da znate svom muškarcu reći ono što voli čuti. Kako ih vi dobijate od muškaraca tako im ih i uzvraćajte.

Evo nekoliko lijepih komplimenata kojim ih možete oduševiti a bez da s uvrijede, ili osjete “papučarski”: 1. Ponosna sam na tebe. Kompliment ne znači nužno pohvaliti nečiji fizički izgled. To znači pohvaliti i neku karakternu osobinu.

Kada muškarcu kažete da ste ponosne na njega oni će dobiti vjetar u leđa da budu još bolji prema vama. 2. Dopada mi se kako radiš neke stvari. Pohvalite ga u onome što čini najbolje. Na primjer ako se dobro snalazi u vožnji, ako zna popraviti zapušeni sudoper ili nešto slično.

3. S tobom se sjajno osjećam. Pokažite svom muškarcu da cijenite vrijeme provedeno sa njim i da u tome uživate. 4. Izgledaš sjajno u toj košulji/noseći tu boju. Mnogi muškarci se osjete čudno kada im kažete direktno “Jao kako si lijep”.

Iako to nije pogrešan kompliment možda je bolje da idete na sigurniju varijantu i pohvalite nešto na njemu. 5. Pored tebe se osjećam sigurno. Ovo je dokaz muškarcu da je ispunio svoju dužnost, a to je da može zaštititi svoju ženu. Ništa im nije draže čuti nego ovo. prneosi pult24


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh