Vijesti

Hiljade Mostaraca i gostiju dočekalo Novu godinu na otvorenom

Grad na Neretvi je imao organizovan doček Nove godine za razliku od većine gradova iz regije

Mostar je jedan od rijetkih bh. gradova koji su organizovali doček Nove godine na otvorenom, a prisutne su, na platou mostarskog Adventa, zabavljali Indira Levak i grupa Tvist, koji su napravili sjajnu atmosferu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ruku organizatorima išle su i vremenske prilike koje su bile zaista povoljne. Nije bilo ni padavina i hladne bure karakteristične za ovaj period godine u Hercegovini. Koncertu je prisustvovalo više hiljada posjetilaca, među kojim i brojni gosti iz ostalih bh. gradova, ali i gradova zemalja regiona, prije svega iz Hrvatske.

Tokom dana, organizatori su se pobrinuli i obradovali i najmlađe Mostarce i Mostarke, koji su imali priliku družiti se s Djeda Mrazom i mađioničarom Stefanom uz nastupe horova mostarskih osnovnih škola i domova za nezbrinutu djecu.

Razloga za zadovoljstvo imaju i turistički radnici, s obzirom da su dan ranije popunjeni svi kapaciteti u gradu. Osim na Adventu, građani Mostara slave i u brojnim ugostiteljskim objektima.

O sigurnosti brine MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, a pripadnicima Policijske uprave Mostar asistira kompletna Jedinica za operativnu potporu. Policijske patrole nalaze se na Španskom trgu, kod Staklene banku, na trgu Rondo i pored Sportskog centra Kantarevac, a posebna pažnja posvećuje se prevenciji zloupotrebe pirotehnike i narkotika, odnosno konzumiranja alkohola maloljetnih osoba.

Novogodišnji program nastavlja se u subotu nastupom Josipa Palamete i grupe Dva i po čovjeka, a početak ovog koncerta planiran je za 20 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh