Vijesti

Nešić: Rekao sam da ne vidim napad na ustavni poredak BiH, nego da je to predizborni trik

Naglasio je i da je tužiocima iznio stav da podržava vraćanje nadležnosti, ali drugačijim putem

Nenad Nešić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić dao je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine iskaz u svojstvu svjedoka vezano za istragu protiv više lice zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zbog napada na ustavni poredak.

– Pozvan sam u svojstvu svjedoka za krivično djelo koje spada na teret Dodiku, Cvijanović i Ćubriloviću i drugima. Rekao sam da ne vidim napad na ustavni poredak BiH, da to meni ne izgleda kao stvarna namjera vraćanja nadležnosti, nego da je to predizborni trik, odnosno pokušaj vraćanja rejtinga SNSD-a. Rekao sam i da se zalažem za jačanje institucija RS – rekao je Nešić on nakon saslušanja.

Naglasio je i da je tužiocima iznio stav da podržava vraćanje nadležnosti, ali drugačijim putem.

Također, kako je rekao, zasmetalo mu je što poziv na saslušanje nije dobio na srpskom jeziku.

– Rekao sam da mi je žao i krivo što poziv od Tužilaštva BiH nisam dobio na maternjem jeziku i na ćirilici – kazao je Nešić.

Ranije danas iskaz je dao Mirko Šarović, a jučer Goran Selak. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh