Vijesti

GOBELJA I KATARINA DALI KĆERKI IME “KATJA” – A EVO I ZAŠTO: Otkrili posebno značenje, SADA JE JASNO

Katarina Grujić i Marko Gobeljić dobili su svoje prvo dijete, djevojčicu kojoj su dali ime Katja.

Kaća Grujić i Marko Gobeljić - Screenshot

Pjevačici i fudbaleru ovo je prvo dijete, a uzbuđeni tata nije krio sreću. Ono što je zanimljivo je da je ime Katja zapravo varijanta imena Katarina. Ime izvorno dolazi od grčkog imena Ekaterina.

Latinska forma imena je Catharina. Samo značenje imena nije potpuno razjašnjeno. Po jednom tumačenju izvedeno je od grčke riječi “hekateros” što znači “svaki od oboje”.

Po drugoj teoriji ime vodi porijeklo iz grčkog “katharos” (katarza) u značenju “čistoća, čistoća emocije”.

Katarina je u jednoj emisiji gdje se prvi put pojavila trudna otkrila da je prvo mislila da će dobiti dječaka.

“Mislili smo da će biti dječak, a kada smo saznali da će biti djevojčica, odabrali smo ime Katja, mislim da se uklapa uz prezime. Nisam ništa očekivala, bio je težak period, korona, niko nije imao nadu da će nešto krenuti na bolje. Meni su se ove godine ipak desile najlepše stvari. Vjerila sam se, saznala da sam trudna, a onda se vjenčali uz porodicu. Srećna sam na svim poljima, našla sam srodnu dušu, nadam se da će tako biti do kraja života”, pričala je tada. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh