Vijesti

Zbog magle u Sarajevu upaljen žuti meteoalarm

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni

Magla - Vijesti.ba

Danas se u Bosni i Hercegovini, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje da će jutro biti pretežno sunčano uz postepen porast naoblake tokom dana. Po kotlinama centralne i istočne Bosne magla i niska oblačnost.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni,piše Avaz

U Sarajevu jutro pretežno oblačno sa maglom u nižim dijelovima grada. U ostatku dana se očekuje djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura oko -4, a dnevna oko 4 stepena.

Žuti meteoalarm je upaljen za Sarajevo zbog magle.

– Budite svjesni lokalno guste magle. Može izrazito uticati na rutinske aktivnosti na otvorenom. Može izazvati kašnjenje letova i zatvaranje aerodroma, otežane uslove za vožnju i duže vrijeme putovanja – navodi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh