Vijesti

VMRO-DPMNE: Imamo novu parlamentarnu većinu

Za većinu u Sobranju, parlamentu Sjeverne Makedonije, koji broji 120 mjesta, potreban je 61 poslanik

Hristijan Mickoski na sastanku sa liderima stranaka - Facebook..

Predsjednik opozicione VMRO DPMNE u Sjevernoj Makedoniji Hristijan Mickoski je na svom Facebook profilu objavio da u toj državi postoji nova parlamentarna većina.

Osim te stranke, čine je još i Alijansa za Albance, Alternativa, Besa i Levica.

– Nova budućnost dolazi, novo vrijeme i nova nada. Čekaju nas snažni izazovi, svjesni i zahvalni za podršku, zajedno ćemo uspjeti. Makedonija će uspjeti! Imamo novu parlamentarnu većinu – napisao je Mickoski, objavljujući zajedničku fotografiju na kojoj su i lider “Levice” Dimitar Apasiev, generalni sekretar partije “Besa” Arjanit Hodza, predsjednik “Alternative” Afrim Gashi i generalni sekretar “Alijanse za Albance” Arben Taravari, piše RSE.

Za većinu u Sobranju, parlamentu Sjeverne Makedonije, koji broji 120 mjesta, potreban je 61 poslanik. VMRO DPMNE ima 44 mjesta u parlamentu, Alijansa za Albance i Alternativa 12, Besa 3 i Levica 2 poslanika.

Inače, premijer Sjeverne Makedonije i lider Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Zoran Zaev podnio je ostavku na obje funkcije 31. oktobra, nakon što je njegova partija na lokalnim izborima izgubila veći dio gradova i opština. prneosi “Avaz“.

I Dimitar Apasiev i Arben Taravari su u izjavi za TV Klan potvrdili da imaju novu većinu u parlamentu.

– Da, imamo novu većinu. To je zvanično. Imamo 61 poslanika, sa tendencijom do 64 – rekao je Apasiev.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh