Vijesti

Ubistvo porodice Đokić: Objavljen kompletan iskaz Gorana Džonića

Uhapšeni Goran Džonić, penzionisani vatrogasac, osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra ubio daljeg brata od strica Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (24) sa sinovima Stefanom i Milanom, priznao je da je tipovao rođačku porodicu, ali se branio da je to učinio iz straha od mještana braće Miloševići – Kostadina i Aleksandra, koji su osmislili čitav plan i Džonića iskoristili kao Đokićevog čovjeka od povjerenja.

Prema Džonićevim riječima, porodicu Đokić je ubio jedan od braće Milošević, a saučesnici su bili njegov brat (obojicu braće zovu Jojke) i još jedan njemu nepoznati muškarac.

Više javno tužilaštvo u Nišu je povodom ubistva tročlane porodice Đokić donijelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih Miloševića, koji se također terete za krivično djelo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 11 Krivičnog zakonika. Okrivljeni su juče saslušani u Tužilaštvu, a Višem sudu u Nišu je podnesen prijedlog za određivanje pritvora do 30 dana, navodi portal Republika

“Moji sinovi nemaju veze s ubistvom Đokića niti sam ga ja izvršio. Miloševići su me iskoristili iako ih nisam poznavao ranije, samo sam čuo za njih kao za opasne momke. Dve nedelje pre ubistva Đokića jedan od te dvojice braće, ćelav s velikom glavom, došao je na plac mog sina Stefana, koji je od naše kuće udaljen oko 800 metara, a treća kuća od placa je kuća Miloševića. Ja sam hranio Stefanovog psa kad je Jojke došao i rekao mi da sednem.

‘Da li znaš Đokića’, pitao me je. Kad sam mu rekao da smo rođaci, rekao je da to zna i da samo ja mogu da im pomognem da obave nešto s njim”, rekao je na početku odbrane Goran Džonić, ističući da se već tada uplašio za sebe i svoju porodicu jer je posumnjao da je u pitanju neko dugovanje, budući da mu je u glavi bilo da Đokić daje pare na kamatu, kao i da su svi u selu znali da u gepeku čuva novac.

Džonić je tužiocu rekao da mu je Jojke tada dao rok da razmisli kako da mu pomogne da zaustavi auto Gorana Đokića dok oni nešto s njim završe. Okrivljeni za trostruko ubistvo priznao je da je učestvovao u njemu i ispričao svoju verziju masakra.

“Jojke mi je rekao da zna da imam dva sina i da će mi naknadno objasniti šta da radim. Na odlasku mi je rekao da mu javim kad Đokić dođe kod svoje majke i kad odlazi od nje i da se ne sekiram jer ćemo se sve dogovoriti. Sutradan mi je doneo nokiju i rekao mi da mu s nje na ukucani broj javim kad Goran Đokić dođe kod majke. U nedelju 26. septembra oko devet uveče pozvao sam Jojketa i rekao mu da je Goran stigao kod majke, a on mi je rekao da za 15 minuta budem kod rampe. Otišao sam tamo i video crni džip, mislim da je Porshe. Parkirao sam se iza njega. Jojke mi je rekao da mu se javim kad Goran krene od majke i da svoj auto sakrijem kod žbuna i da krenem peške zemljanim putem, dok Đokić bude išao asfaltom. Video sam od kuće kad je Đokić pošao, mislim, posle ponoći i javio sam Jojketu. On mi je rekao da ne zaboravim da ponesem pištolj”, ispričao je Džonić uz konstataciju da je njegov pištolj uvijek bio spreman.

Navodno, po naredbi Miloševića, Džonić je došao do rampe gde je vidiovozilo s petoro vrata koji je je vozio nepoznati muškarac. Džonić tvrdi da mu je Milošević naredio da krene ka autu Đokića i da ih zaustavi, a kazao je da su mu Đokići rekli da su ga vidjeli kad je pješačio.

Porodica Đokić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra. Ubice su ih presrele na putu i primorale da se poslije posjete Goranovoj majci Stojanki u Moravcu svojim autom odvezu do žbunja kod tog sela. Tamo su ih likvidirali s pet hitaca. Gordana i ćerka Lidija pogođene su sa po dva hica u grudi i glavu, a Goran je usmrćen jednim metkom ispaljenim u glavu. Njihova tijela su potom spaljena. Ubice su zatim Goranov Passat odvezle15-ak kilometara dalje u rejon sela Tešica, gdje su ga zapalile. Prema dosadašnjim nalazima, ubice su koristile dva pištolja, kalibra 7,65 i devet milimetara. DNK tragovi Gorana Džonića, okrivljenog za ubistvo, nađeni su na pištolju i novcu zakopanom u voćnjaku njegovog sina.

“Jojke je otvorio vrata Đokićevih kola i seo na zadnje sedište. Imao je u ruci pištolj i naredio je i meni da uđem u auto. Seo sam pored Jojketa iza Gorana. On je bio u sredini, a iza suvozača Gordana. Jojke je uperio pištolj u Gorana, Gordana je počela da vrišti. Jojke joj je rekao:

‘Smiri se ili ću ti prosuti mozak’, a Goranu: ‘Vozi pravo prema njivama'”, ispričao je Goran Džonić. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh