Vijesti

Sergej Trifunović: Zbog politike sam pao u depresiju

Sergej Trifunović u intervjuu za nedeljnik NIN govorio je o iskustvima u politici koje je doživio kao lider Pokreta slobodnih građana (PSG) kazavši kako je zbog politike pao u depresiju, ali da mu je pomogla da ponovo “najviše na svijetu voli sebe”.

Sergej Trifunović - Novosti.rs

“U svom političkom životu, u kojem sam se vrlo intenzivno osvijestio sa scenom u ponor, naravno najbolje mjesto, doživio sam takve ubode u leđa da sam prošle godine popio žešću depresiju”, izjavio je Trifunović, tvrdeći kako mu je politika pomogla da preispita samog sebe.

Trifunović je u intervjuu naveo da je, kada je izašao iz depresije, shvatio da ipak “najviše voli sebe” i odlučio da ga više ništa ne pogađa. prneosi “Klix“.

“Pogađa me jedino kad je moj pas Mile gladan i kad ga ostaviš neišetanog”, rekao je.

Naglasio je da očekivao sve napade, “slanje pandura u Fondaciju (Podrži život), udaranje u glavu”, ali da nije očekivao “stvari” koje su mu uputile bliske osobe. Ukazao je i na to da su neki ljudi koje je smatrao bliskima pokazali “nerazumijevanje, neodobravanje i prezir”, jer je ušao u politiku.

Odgovarajući na pitanje da li mu je kratko vrijeme koje je proveo baveći se politikom donijelo neko važno saznanje, Trifunović je odgovorio potvrdno.

Najbitnije saznanje, istakao je, bilo je da “ponovo voli sebe i da najviše na svijetu voli sebe”.

Ocijenio je da sada “u neviđenoj ljubavi sa samim sobom” i zahvalio politici što mu je “omogućila da ovako voli sebe”.

Govoreći o svojoj prvoj knjizi “Stovarište”, koja će 21. novembra biti promovisana u Puli, Trifunović je naveo da se radi o “stovarištu raznih situacija, momenanta i osjećanja” u njegovom životu, “presječenom pričama koje su se uglavnom desile”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh