Vijesti

Projektom TIKA-e ugrađen lift u Školi za obrazovanje osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju u Zenici

Riječ je o liftu namijenjenom djeci sa poteškoćama u razvoju, a njegovim radom je toj djeci omogućen lakši pristup unutar te zeničke škole

U Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju u Zenici svečano je u rad pušten lift čiju ugradnju je finansirala Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), javlja Anadolu Agency (AA).

Svečanosti su prisustvovali ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić, direktorica Pedagoškog zavoda ZDK Aida Salkić, koordinator TIKA-e za Bosnu i Hercegovinu Muhammed Unal i direktor škole Tarik Salčinović te druge zvanice i gosti. Ovaj lijepi događaj upotpunjen je prigodnim programom koji su pripremili vrijedni učenici i nastavnici ove škole.

Riječ je o liftu namijenjenom djeci sa poteškoćama u razvoju i njegovim radom je toj djeci omogućen lakši pristup unutar te zeničke škole koja je otvorena 1967. godine i u kojoj nastavu pohađa 52 djece i mladih uzrasta od sedam do 21 godine.

Lift je već u upotrebi o učenici od ove školske godine prvi put liftom mogu doći do učionica na drugom spratu škole.

Resorni kantonalni ministar Kozlić se zahvalio TIKA-i na brojnim projektima kojima podržava rad škola i drugih institucija

“Nadamo se da ćemo i ubuduće svjedočiti ovakvim događajima, na opće zadovoljstvo naših učenika, roditelja i škola“, kazao je ministar Kozlić.

Koordinator TIKA-e za BiH Unal rekao je da se ovim projektom olakšava svakodnevnica učenicima u toj zeničkoj školi.

Ističući kako će TIKA nastaviti raditi na projektima koji će omogućavati djeci sa poteškoćama u razvoju da se osamostaljuju u različitim oblastima života, Unal se zahvalio prosvjetnim radnicima i svima koji doprinose obrazovanju te djece.

Direktor škole Salčinović se, također, zahvalio TIKA-i na realiziranom projektu kojim su otklonjeni arhitektonski nedostaci objekta škole i učenicima olakšano kretanje unutar objekta.

“Sretan sam što je riješen problem nedostataka ovakvog lifta koji je postojao od osnivanja škole i što su poboljšani uvjeti učenicima“, istakao je Salčinović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh