Vijesti

Sanja Vulić potpisala peticiju: Sarajevo će prvi put da vidi šta je srpsko jedinstvo

U Doboju je organizovano potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio Valentin Inzko, odlazeći visoki predstavnik u BiH. Među 200 građana koji su do tada potpisali peticiju nalazi se i Sanja Vulić (SNSD), zastupnica u Parlamentu BiH.

n1

Vulić je poručila da se radi o podršci “opstanku Republike Srpske, a protiv svega što je nametnuto”.

“Ponosna sam danas što danas kao građanin i zastupnik imam priliku da potpišem ovu peticiju i sigurna sam da će po prvi put političko Sarajevo da vidi šta je srpsko jedinstvo”, rekla je Vulić.Prema njenim riječima, slične aktivnosti organizovane su širom bh. entiteta Republika Srpske, između ostalih danas će biti i u Bijeljini,piše N1

Milorad Dodik, član Predsedništva BiH zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Valentin Inzko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh