Vijesti

Arijana Memić: Prijetili su da će mi likvidirati brata, sad prijete da će mi ubiti oca, svjesni smo s kim imamo posla

Obećana nam je zaštita, kazala je Arijana

avaz

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, komentirala je na Facebooku prijetnje smrću koje je dobio njen otac Muriz Memić. Sve će biti prijavljeno Tužilaštvu BiH, kazala je.

– Zaprijetili su da će mi likvidirati brata, za manje od mjesec je ubijen. Sada prijete da će mi ubiti oca. Muriz je trenutno u krim službi i daje izjavu. Sve ćemo prijaviti Tužilaštvu BiH. Svjesni smo mi s kim imamo posla, za druge ne znam. Samo znam da mi više nećemo znati za pravni put ukoliko se bilo šta dogodi Murizu! NEKA INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO! – napisala je na Facebooku.Nakon toga je objavila drugi status u kojem je napisala da je Muriz dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, te da vraćaju povjerenje u institucije.

– Kada institucije rade svoj posao, ništa nije problem. Pošto smo prijavili prijetnje smrću upućene mom ocu i nakon što je dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, isti su reagovali izrazito profesionalno i korektno. Obavijestili su kantonalnog tužioca, te je Muriz tražio da se obavjesti i dežurni državni tužilac.

Komandir PU Ilidža nije bio u smjeni, ali je došao u stanicu odmah nakon što su mu za ovu prijavu javili. Također nam je obećana zaštita u vidu patrole. Ovim putem im se želimo zahvaliti, komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS. Polako vraćaju naše povjerenje u institucije, pa im želimo da nastave raditi tako profesionalno. A sa ili bez pomoći institucija, mi na Muriza ne damo – navodi se u objavi na Facebooku,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh