Vijesti

Danas nastavak vakcinacije građana Sarajeva

Vakcinacija je počela u 8 sati i trajaće do 20 sati, a na raspolaganju je 7.000 vakcina

Danas se nastavlja imunizacija građana Sarajeva u dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra”, prema ranije utvrđenom Planu i protokolu imunizacije Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vakcinacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počela je u 8 sati i trajaće do 20 sati, a na raspolaganju je 7.000 vakcina, saopštilo je u ponedjeljak Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo.

Ponovili su da građani ne treba da dolaze ukoliko nisu dobili poziv na vakcinaciju, a da će svi koji dođu bez poziva biti vraćeni.

“Pozivamo sve zainteresovane za imunizaciju, a koji se još nisu prijavili, da to učine putem aplikacije Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a”, piše u saopštenju za javnost.

Sve pozvane na vakcinaciju mole i da poštuju svoje termine vakcinacije naznačene u pozivu kako bi se vakcinacija odvijala neometano, bez stvaranja nepotrebnih gužvi, a na zadovoljstvo svih uključenih u ovaj proces.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh