Vijesti

PROF. IZETBEGOVIĆ O SLUČAJU MEMIĆ: JA SAM GINEKOLOG I NE MOGU VJEŠTAČITI U OVAKVIM SLUČAJEVIMA

U današnjim Vijestima u 7 ekipa Hayat televizije razgovarala je sa prof.dr. Sebijom Izetbegović, generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

HAYAT

Razgovarali smo o trenutnoj situaciji sa koronavirusom, o novozaraženima i opasnostima koje nam prijete. Dotakli smo se i drugih tema. Tokom gostovanja profesoricu Izetbegović smo pitali i za slučaj Dženan Memić, jer je Muriz Memić upravo nju spomenuo zbog komisije koja je formirana u vezi vještačenja Alise Mutap.

Jeste li, profesorice, imali ranije i imate li sada bilo kakva posebna saznanja u vezi sa slučajem Memić?Ja nemam nikakvu posebna saznanja, jer nemam nikakvu posebnu ulogu u svemu tome. Ja sam ginekolog i ne mogu vještačiti takve slučajeve. Jedino što znam da sam dobila naredbu da od Tužilaštva da formiram komisiju za vještačenje, i po njoj sam morala postupiti. Kada se dobije naredba Tužilaštva nema prostora za razgovor niti za bilo kakve druge postupke osim da postupite po zakonu Tužilaštva.
Naravno da ću se odazvati pozivu Muriza Memića,piše Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh