Vijesti

Građani ponovo blokirali deponiju Uborak

Oko sedam sati okupljeni građani spriječili su dolazak prvih kamiona sa smećem, nakon čega su pripadnici MUP-a HNK-a neke od njih pokušali legitimisati, što su oni odbili.

Građani ponovo blokirali deponiju Uborak - PR / Haber.ba

Nakon godinu dana blokirana je deponija Uborak, i ovog puta od strane građana koji naseljavaju sjeverni dio Mostara, a razlog je rezigniranost i nezadovoljstvo zbog tužbe koju je Grad Mostar zajedno sa tri komunalna preduzeća podnio protiv Udruženja “Jer nas se tiče“. Oko sedam sati okupljeni građani spriječili su dolazak prvih kamiona sa smećem, nakon čega su pripadnici MUP-a HNK-a neke od njih pokušali legitimisati, što su oni odbili.

To su pritisci kojima smo izloženi od prvog dana, ne samo od strane policije, već i od svih nivoa vlasti. Oni to rade kako bi razbili naše djelovanje, rekao je predsjednik Udruženja “Jer nas se tiče“, Omer Hujdur.

Poručio je i da će sva vozila sa smećem koja na Uborak dođu do osam sati danas biti vraćena, te da će se djelovati i u narednim danima u nadi da će Grad i komunalna preduzeća povući nedavne poslane tužbe. Velika su očekivanja i od novog Gradskog vijeća, koje će konstituirajuću sjednicu imati u petak.

Ako nam bude dozvoljeno, prisustvovat ćemo sjednici. Sa novim vijećnicima već razgovaramo, oni nam ulijevaju nadu jer su obećali i obavezali se potpisom boriti za izmještanje deponije sa ovog lokaliteta. Ako budu zaista radili, naš problem će se brzo riješiti, optimističan je Hujdur.

Građani ponovo blokirali deponiju Uborak – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh